News Flash:

Paine cu susan

12 Mai 2014
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 ml palte
3 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingura sare
75 grame pudra din seminte de susan
25 grame pudra de migdale
600 grame faina alba de grau
1 pliculet drojdie uscata (7 grame)
1 praf de zahar

Pentru finisare:
1 ou batut, pentru uns painea
fulgi de migdale

Mod de preparare:

In cuva masinii de paine se aseaza toate ingredientele (mai putin galbenusurile), exact in ordinea indicata (intai lichidele, apoi solidele). Se seteaza masina pe programul “aluat/dough” (asta dureaza 1,5 ore). La semnalul sonor al masinii de paine, se scoate aluatul din cuva si se mai framanta putin pe masa infainata. Se imparte aluatul: 2/3 din aluat se face o bila mare, iar restul de 1/3 se pastreaza separat. Fiecare bila de aluat se imparte apoi in alte trei parti egale.
Din ele se impleteste cate o painica. Se aseaza impletitura mica peste cea mare si se obtine o paine foarte frumoasa. Se aseaza painea intr-o tava unsa cu putin ulei si se mai lasa inca 30 minute la crescut. Se unge painea cu putin ou batut, se presara fulgi de migdale (optional) si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu (175 grade), pana cand trece testul scobitorii, iar casa se umple de un miros nemaipomenit de paine calda.
Se scoate pe un gratar, la racit, dupa care se serveste.

Paine cu susan recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paine paine susan aluat paine retete aluat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1673 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023170 (s)