News Flash:

Paine cu oregano si masline

18 Mai 2012
1930 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine cu masline si oregano
Ingrediente:

400 grame faina
2 linguri oregano uscat
1 ou
1 borcan (cam 300 g) masline verzi cu sau fara umplutura
1 1/4 lingurite drojdie uscata
1 lingurita zahar brun
1 lingurita sare de mare
1 lingura cimbru uscat
putin ulei de masline
mac
susan


Mod de preparare:

Strecoara maslinele de sucul lor intr-o cana si completeaza cu apa astfel incat sa ai o cana de lichid aromat. Freaca drojdia cu zaharul, sucul de masline diluat si 2 linguri faina pana se dizolva toate si obtii o pasta uniforma. Lasa maiaua sa creasca aproximativ 10 minute. Intre timp toaca maslinele marunt. Amesteca-le cu maiaua, ierburile uscate, sarea, 1 lingura ulei de masline si adauga faina progresiv.
Cand coca nu mai este lipicoasa si nu mai "ia" faina, transfer-o pe o suprafata de lucru unsa cu ulei si framant-o 5-10 minute.
Pune coca intr-un castron, acoper-o cu un prosop si las-o intr-un loc calduros aproximativ 2 ore sa-si dubleze volumul.
Dupa ce s-a dospit, imparte coca in 5 bucati, formeaza niste chifle mici si pune-le intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Acopera-le chiflele cu un prosop si mai lasa-le o ora sa creasca.
Porneste cuptorul si incalzeste-l la 220C/treapta maxima. Unge chiflele cu un ou batut, presara mac si/sau susan si pune-le la cuptor 30-40 minute.
  
sursa: Paine cu masline si oregano
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oregano uscat masline verzi drojdie uscata zahar brun macsusan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1813 (s) | 37 queries | Mysql time :0.036714 (s)