News Flash:

Paine cu iaurt sana

28 Mai 2012
3042 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine cu sana
Ingrediente:

500 g faina
150 ml sana
7 g drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
200 ml apa
2 lingurite sare

Mod de preparare:

Faina am pus-o intr-un vas, iar in mijlocul ei am adaugat drojdia uscata. Am amestecat bine, apoi am adaugat sana, continuand sa amestec. Am pus si sarea, iar apoi treptat apa calduta. La urma am adaugat uleiul, framantand bine-bine cca 15 minute, pana ce aluatul devine elastic. Daca mai este nevoie mai adaugati putina faina, cate o lingura treptat.
Bila formata am pus-o intr-un vas pe care l-am acoperit cu un servet umed, si l-am lasat la dospit 1 ora jumatate, intr-un loc caldut si ferit de curent.
Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am rasturnat pe masa infainata si i-am dat forma, apoi am pus-o intr-o tava si am mai lasat cca 30 minute la crescut.
In acest moment am pornit si cuptorul la 220 grade. Dupa cele 30 de minute am deschis usa cuptorului si am turnat in tava de jos o cescuta cu apa, apoi am inchis usa foarte rapid.
Cu ajutorul unei lame am crestat suprafata painii, fara a apasa prea tare.
Am redus temperatura cuptorului la 200 grade si am bagat rapid painica in cuptor, unde am copt-o 45-50 minute.
Paine cu sana pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina sana drojdie uscata apa sare masa infainata cuptor
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1757 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028316 (s)