News Flash:

Paine cu cartofi

23 Mai 2011
1383 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine cu cartofi
Ingrediente: 3 cartofi (360 g piure) 150 ml apa (in care au fiert cartofii) 2 lingurite drojdie uscata 1.5 lingurita sare 1.5 lingurita zahar 3 linguri ulei 650-700 g faina Mod de preparare: Cartofii se fierb in apa cu putina sare, se lasa la racit in apa in care au fiert, se scurg si se paseaza. Se pune piureul in cuva masinii de paine, se adauga apa si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare+ dospire. Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi mult lichid, la inceput aluatul va parea tare si greu de framantat. Pe masura ce va fi framantat veti vedea ca se inmoaie si chiar va trebui sa mai adaugati faina. Dupa ce aluatul a crescut se scoate pe masa infainata si se formeaza 2 rulouri care se impletesc. Sau se poate forma un singur rulou, care se cresteaza apoi inainte de a da la cuptor. Se mai lasa la crescut 1 ora, apoi se da tava la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paine cartofi zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1637 viz    0 com
1066 viz    0 com
2175 viz    0 com
1312 viz    0 com
3741 viz    0 com
2129 viz    0 com
1208 viz    0 com
1267 viz    0 com
3510 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1761 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020460 (s)