News Flash:

Paella cu chorizo si fructe de mare

28 Noiembrie 2012
1379 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g creveti
1 chorizo (200 g)
1 ceapa
200 g rosii bucati
300 g midii
3 catei usturoi
200 g inele calamar (1 calamar)
3-4 linguri ulei masline
1/2 legatura patrunjel
1 cana orez
3-4 filamente sofran
2 cani apa
1/2 cana mazare inghetata
sare
piper
1 lamaie

Mod de preparare:

Toaca ceapa si usturoiul marunt. Taie chorizo felii. Caleste intr-o tigaie feliile de chorizo pana s-au scurs de grasime. Pune chorizo deoparte si pastreaza cam o lingura din grasimea lasata. Adauga putin ulei de masline, caleste ceapa 2-3 minute, udauga usturoiul si apoi orezul amestecand totul bine. Toarna cele 2 cani de apa peste orez si lasa-l sa fiarba la foc mediu. In timp ce orezul se face, freaca midiile cu o perie aspra si rupe-le "barba". Condimenteaza crevetii si calamarii cu sare, piper si putina zeama de lamaie.
Gateste inelele de calamar cam 3-4 minute si crevetii 4-5 minute; pune fructele de mare deoparte. Intr-o oala mica incalzeste cam 100ml apa si cand a dat in clocot, adauga midiile, acopera oala si lasa midiile 2-3 minute sa se deschida miscand oala bine dupa 1 minut. Arunca midiile ce nu s-au deschis, pune-le pe restul deoparte. Cand orezul s-a fiert, adauga mazarea, sofranul si rosiile si mai lasa pe foc 5-10 minute pana lichidul se evapora. Adauga chorizo, crevetii, inelele de calamar si midiile, mareste focul pentru 30 secunde (pentru a obtine crusta caracteristica pe fundul tigaii) apoi ia paella de pe foc. Presara patrunjel tocat pe deasupra si inainte de a servi, stoarce putina lamaie deasupra.

sursa: Paella cu chorizo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

creveti ceapa rosii midii usturoi inele calamar ulei masline orez apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012809 (s)