News Flash:

"Padurea Neagra" - Reteta gata in cateva minute, fara batai de cap

29 Aprilie 2017
28352 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6490 RON (+0.0016)
USD: 3.8160 RON (+0.0095)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru sirop:
150 ml apa
4 linguri de zahar
esenta de rom

Pentru blat:
7 linguri faina
5 oua
jumatate de plic cu praf de copt
1 lingura apa rece
5 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura ulei

Pentru umplutura:
300 gr frisca
300 gr fructe de padure (in functie de preferinta)

Pentru decor:
100 gr fructe de padure
300 gr frisca
bucatele de ciocolata

Mod de preparare:

Apa, zaharul si esenta de rom pentru sirop se fierb doua minute, apoi se lasa la racit. O sa fie folosit pentru insiroparea blatului.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si lingura de apa rece. Separat, se bat si galbenusurile, se pune un praf de sare, uleiul si zaharul. Peste galbenusuri se toarna albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao.Totul se amesteca foarte bine, cu ajutorul unei spatule, pana devine omogen.

Citeste si Budinca cu gris - Cel mai usor desert pentru vara! Cu 20 lei te rasfeti ca un rege!

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se tine la cuptor timp de 15 minute, la 180 de grade.
Cand este gata, blatul se taie in 3 parti egale. Se insiropeaza prima “foaie”, se pune frisca si apoi fructele de padure. Se repeta procedeul si pentru al doilea strat. La final, se decoreaza tortul cu frisca, bucati de ciocolata si cateva fructe de padure sau visine.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021204 (s)