News Flash:

Pachetele cu carne

28 Iunie 2012
1426 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr carne de curcan sau pui tocata (merge si de vita)
2 lingura pasta ardei dulce (sau iute pentru adulti)
condimente
2 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
piper
sare


Pentru aluat:

400 gr faina
250 ml lapte
1 galbenus
5 linguri ulei
1 pliculet drojdie
1 lingura seminte de in
1 lingurita zahar
 un varf de sare

Mod de preparare:

Aluat:

Se amesteca intr-un vas mai mare sarea, faina si semintele de in. In alt vas se amesteca drojdia cu 3 linguri de lapte caldut, 1 lingura de faina si zaharul. Amestecam pana se face ca o pasta. Aceasta pasta o punem in bolul cu faina, (in mijloc) acoperim cu prosop si lasam la crescut timp de 15-20 minute la loc cald.
Dupa cele 20 minute adaugam galbenusul de ou, uleiul, sarea, laptele caldut, pentru a forma un aluat moale si elastic, dar nelipicios. Se mai lasa acest aluat, acoperit, 10-15 minute la loc cald.

 Topping:

Se amesteca bine usturoiul pisat, carnea tocata, patrunjelul tocat marunt si pasta de ardei si se potriveste de piper si sare.
Foaia se intinde cu sucitorul si trebuie sa aiba 1 cm grosime, apoi taiem dreptunghiuri (aproximativ 16 cm lungime si 10 cm latime) pe care asezam 2 linguri de topping si le intindem uniform. Ridicam putin marginile aluatului. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 15-20 minute. Se pot servi calde sau reci alaturi de un sos de iaurt.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pui vita condimente usturoi patrunjel pipersare faina lapte galbenus ulei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1977 viz    0 com
2475 viz    0 com
1687 viz    0 com
1604 viz    0 com
5650 viz    0 com
2499 viz    0 com
2580 viz    0 com
3643 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1552 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019614 (s)