News Flash:

Otrava din farfurie. Si tu pui asta in ciorba, fara sa stii ca e extrem de toxic

6 Octombrie 2016
37061 Vizualizari | 0 Comentarii
Anul trecut, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) a efectuat un studiu pe 13 produse tip bors la plic, pe care oricine le poate cumpara din magazine. Concluzia a fost ca s-au identificat 9 aditivi alimentari. Iata lista:

E304 (palmitat de ascorbil). Ataca smaltul dintilor.
E101 (riboflavina). Colorant galben sau galben portocaliu - are solubilitate scazuta.

E635 (ribonucleotid disodic). Provoaca diverse alergii. Nu trebuie consumat de persoanele care sufera de astm.
E327 (lactat de calciu). Provoaca insuficienta renala si stari de hipercalmie.

E307 (alfa tocoferol). Este un extract din uleiuri vegetale, in care se gasesc tocoferoli (vitamina E), in special floarea-soarelui.  Reduce digestia lipidelor, provocand chiar si o usoara hipertrofie a ficatului.

E621 (monoglutamat de sodiu). Da senzatii de slabiciune si provoaca dureri de cap.
E150a (caramel simplu). E un colorant artificial, nerecomandat copiilor hiperactivi. Duce la probleme gastro-intestinale si hiperactivitate.

E330 (acid citric). E utilizat ca acidifiant. Ataca smaltul dintilor si provoaca dureri abdominale. Nu trebuie consumat de persoanele cu probleme ale aparatului digestiv, cu afectiuni renale si cardiovasculare.
E270 (acid lactic). Subtiaza smaltul dentar, duce la aparitia cariilor, irita mucoasa digestica si provoaca inclusiv inflamarea limbii si reactii alergice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

otrava ciorba aditivi alimentari e-uri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017938 (s)