News Flash:

Orez prajit cu omleta si legume

27 Aprilie 2011
1872 Vizualizari | 0 Comentarii
Orez prajit cu omleta si legume
Ingrediente: - 100g orez - 50g ulei - 50g castravete proaspat - 50g ardei kapia - 50g morcov - 1 ceapa - 2 catei de usturoi Pentru omleta: - 2 oua - 1 lingura unt - cimbru proaspat (cateva crengute) - Sare - piper Mod de preparare: Am preparat orezul astfel: l-am spalat in apa rece, l-am pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-am acoperit cu un capac. Am redus flacara si l-am lasat sa fiarba la foc mic circa 10 minute, dupa care am stins flacara si l-am mai lasat inca 10 min. sub capac. Am dat capacul la o parte, l-am lasat sa se raceasca si l-am pus la frigider pana a doua zi. Am preparat omleta din cele doua oua, pe care am asezonat-o si in care am taiat marunt cimbru proaspat. Am prajit-o pe ambele parti, intr-o lingura de unt, apoi am rulat-o si cu un cutit ascutit, am taiat fasii foarte subtiri. Castravetele l-am taiat bucatele mici, la fel ardeiul si morcovul. Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt. Intr-o tigaie, am incins uleiul si am pus la prajit legumele, pentru 2-3 min. Am adaugat orezul si dupa alte 3 min., am pus si taiteii de omleta. Am amestecat de cateva ori, am mai lasat foarte putin pe foc, pentru a se patrunde aromele, apoi am oprit flacara. Am servit orezul, stropit cu sos de soia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

delikat omleta soia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1923 viz    0 com
6704 viz    0 com
2777 viz    0 com
2093 viz    0 com
2033 viz    0 com
2988 viz    0 com
1234 viz    0 com
3326 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1405 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011987 (s)