News Flash:

Orez ”lenes” cu ciocanele de pui – doar aranjati ingredientele in tava de copt

6 August 2018
1280 Vizualizari | 0 Comentarii

Ciocanelele de pui cu orez sunt indragite de majoritatea dintre noi, deoarece se prepara destul de simplu daca preventiv puiul a fost marinat. Cel mai bine e sa marinati puiul in smantana, cu condimentele preferate, sau in maioneza de casa. In asa mod puteti gati si pulpele superioare de pui, sau chiar pieptul de pui, taiat bucati si marinat in sos de soia fara sare, ca acesta sa nu fie prea uscat.

Ingrediente: 4 morcovi, 2 pahare de orez, 2 linguri de smantana sau maioneza de casa, 0.5 lingurita de piper negru macinat, 3 pahare de apa, 2 cepe, 800 g de ciocanele, 0.5 lingurita de curry, 3 linguri de ulei de floarea-soarelui, sare.

Mod de preparare: Amestecati smantana cu sarea, curry si piperul negru macinat. Turnati amestecul pe carnea de pui si lasati-o sa se marineze timp de 30 de minute. Tocati marunt ceapa. Dati morcovul prin razatoare. Prajiti legumele intr-o tigaie cu ulei incins.

Aranjati ceapa si morcovul intr-o forma de copt mai adanca. Aranjati pe legume orezul. Turnati apa si presarati cu sare. Aranjati ciocanelele. Acoperiti tava de copt cu folie de aluminiu. Coaceti la temperatura de 180-200 grade Celsius, timp de 60 de minute. Cu 10 minute inainte a fi gata, indepartati folia de aluminiu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1616 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019429 (s)