News Flash:

Orez la cuptor cu dovlecei

18 Martie 2016
2403 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6618 RON (0.0000)
USD: 4.0162 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

350 gr dovlecei rasi (eu am cumparat zucchini)
200 gr branza Gouda (puteti pune cas, cascaval)
325gr orez (eu am folosit brun)
1 ceapa potrivita
2 linguri smantana
5 linguri ulei
3 oua
sare
piper
1 lingurita ierburi aromatice (optional)

Mod de preparare:

Bun, pentru inceput fierbem orezul in apa cu sare. Trebuie fiert cam 3/4 din timpul total de preparare, cel mai simplu este sa va uitati pe pachet. Orezul brun fierbe mai greu, 25 min. Puteti folosi orice orez, mai putin cel cu bobul rotund. Dovleceii ii dam pe razatoarea cea mare , punem putina sare si ii lasam sa stea cam 10 minute.

Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata si dovlecelul scurs de apa si lasam sa se caleasca cam 5 minute, amestecand din cand in cand. Rasturnam totul intr-un bol, adaugam orezul fiert si strecurat, branza rasa, ouale, sare, piper, 3 linguri de ulei, smantana si ierburile aromatice. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Turnam amestecul intr-un vas termorezistent uns bine cu ulei. Coacem la cuptor, la 180 grade Celsius, timp de 25 min, pana deasupra se face o crusta aurie.

Reteta de orez la cuptor ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

orez cuptor reteta orez pilaf
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5901 viz    0 com
5659 viz    0 com
992 viz    0 com
15064 viz    0 com
2714 viz    1 com
3076 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1686 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017610 (s)