News Flash:

Orez facut cu legume si sos de soia

3 Iunie 2014
3420 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 gr ciuperci champignon
1 cana orez cu bob lung (basmati am folosit)
2 linguri seminte de susan
1 1/4 cana apa
1/2 lingurita sos de soia
1/4 lingurita ulei susan
2 fire ceapa verde
1 praz
1/2 cana mazare (proaspata sau congelata)
3 linguri ulei
piper negru
sare

Mod de preparare:

Se incinge 1 lingura ulei intr-o oala. Se adauga orezul si se prajeste la foc mare, pana se rumeneste usor. Nu se va rumeni uniform.  In tot acest timp amestecati des.Se adauga apa calda peste orez, se aduce la fierbere, se pune capacul si se fierbe 5 minute.Se stinge focul se ridica capacul, se pune un prosop pe oala si apoi se pune capacul la loc. Se lasa sa stea 15 minute, timp in care nu ridicati capacul.Se taie ceapa verde rondele (si partea alba si partea verde).

Se taie partea alba si verde deschis de la praz in doua pe lungime, apoi se taie rondele subtiri. Ciupercile se curata de codita si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie larga, in 2 linguri ulei se calesc ciupercile, presarate cu putina sare si piper negru, pana se inmoaie. Se scot pe o farfurie.In aceeasi tigaie se calesc ceapa verde si prazul timp de doar 2 minute, pana se inmoaie usor.

Se scot peste ciuperci.Mazarea se fierbe in apa cu sare. Se scurge si se pune peste celelalte legume.Susanul se prajeste usor intr-o tigaie fara adaos de grasime. Orezul fiert se stropeste cu ulei de susan si sos se soia si se amesteca cu o furculita.Se adauga legumele si susanul prajit peste orez si se amesteca iar, gustand de sare. Se serveste cald sau rece.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete post retete orez orez legume retete sanatoase
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2525 viz    0 com
1929 viz    0 com
2233 viz    0 com
1638 viz    0 com
2446 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1766 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015236 (s)