News Flash:

Orez cu pasta de avocado

12 Februarie 2013
2202 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 gr faina de orez
100 gr orez cu bobul lung
2 linguri ulei de dovleac (puteti folosi orice tip de ulei aveti la indemana)
verdeturi uscate, sub forma de pudra
sare

Pt. crema de avocado:
1/2 avocado copt bine
2-3 lingurite zeama de lamaie
sare
piper dupa gust

Mod de preparare:


Se fierbe orezul bine de tot, se spala cu apa rece, se strecoara si se paseaza in blender impreuna cu uleiul si putina apa, pana devine pasta . Se rastoarna intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile uscate si faina de orez. Se framanta totul bine, pana devine un aluat tare, care se lasa "la odihnit" cca 2 ore.
Dupa ce s-a scurs acest timp, se scoate forma de fonta in acre vom forma coculetele (asemanatoare cu cea de nuci...stiti voi, forma aceea veeeche-veche de pe vremea parintilor nostri:)) si se pune la incins pe aragaz/plita. Se unge cu ulei, iar aluatul se intinde in foaie pe planseta, se decupeaza cercuri care se aseaza in forma incinsa de pe plita. Se coc pe ambele parti cca. 5 min. in total. Acum cosuletele sunt gata si se scot din forma!
Dupa ce acestea s-au racit, se prepara pasta de avocado: jumatatea de avocado se curata de coaja, iar pulpa se paseaza cu mixerul, impreuna cu zeama de lamaie, sarea si piperul.
Cosuletele se umplu cu pasta verde, se decoreaza si se consuma imediat. Eventual, se pot pastra la frigider max. 1 ora.
Tip: daca nu detineti o astfel de forma de fonta, destul de greu de gasit, puteti folosi forme individuale de savarine, iar cosuletele sa le coaceti in orb la cuptor.

Orez cu pasta de avocado recomandat de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

verdeturi uscate sare blender
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1201 viz    0 com
1149 viz    0 com
1122 viz    0 com
1631 viz    0 com
1880 viz    0 com
1208 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019828 (s)