News Flash:

Orez cu legume si patrunjel

18 Septembrie 2013
3246 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g de orez
1 vanata taiata cubulete
1 lingura de ulei de masline
2 rosii taiate cubulete
1 morcov feliat
3 rosii taiate in felii subtiri
1 dovlecel taiat cubulete
600 ml de apa clocotita
1 lingura de patrunjel tocat
2 catei de usturoi, pisati fin
piper negru
sare

Mod de preparare:

Inmuiati orezul in apa calda, spalati-l bine si scurgeti-l. Intre timp, taiati cubulete dovlecelul, morcovul, rosiile si vanata. Puneti ulei de masline intr-o cratita de marime medie si incalziti-l, apoi puneti mai intai morcovul, apoi vanata si la sfarsit dovlecelul si gatiti-le inabusit cu usturoiul pisat, sare si piper negru. Adaugati orezul si prajiti timp de 3-4 minute. Turnati apa clocotita si fierbeti 5-6 minute. Acoperiti orezul si lasati-l sa se odihneasca.

Puneti orezul si legumele intr-o oala de pamant termorezistenta. Acoperiti complet orezul cu rosii taiate in felii subtiri. Gatiti-le in cuptor timp de 10 minute la 160°C, folosind functia de gatire conventionala. Serviti fierbinte, cu patrunjel presarat pe deasupra.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete orez
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1639 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014929 (s)