News Flash:

Orez cu lapte, desertul simplu, dar atat de minunat in zilele calduroase de vara!

29 Iulie 2019
217 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca ii acorzi ragazul de a se raci si de a-l lasa si cateva ore la frigider, vei savura din plin beneficiile sale, putand constitui chiar o masa in sine, nu doar desert. Cum prepari orezul cu lapte? Poate parea simplu, dar sunt cateva trucuri care te ajuta sa nu se prinda de oala in care il prepari. Depinde si cum il preferi, mai zemos sau budinca de orez. Iata pasii:

Ai nevoie de:

  • 250 g orez cu bob rotund
  • 750 ml lapte sau 1 l daca preferi varianta mai zemoasa
  • 50 g unt
  • 1 praf sare
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 lingurite esenta de vanilie
  • dulceata

Mod de preparare:

Orezul se clateste cu apa rece si se pune la fiert in apa rece, cat sa fie acoperit. Se lasa sa fiarba pana absoarbe apa, apoi se adauga laptele fierbinte si putina sare. Se lasa sa fiarba pana absoarbe laptele, iar spre final de fierbere se adauga zaharul, untul, esenta de vanilie si putina scortisoara. Important este sa il amestecati cu o lingura de lemn, pentru a nu se lipi de recipient.

Orezul se portioneaza in boluri, se pudreaza cu scortisoara si se decoreaza (optional) cu dulceata sau fructe proaspete. Daca nu consumi zahar, poti folosi fara probleme un indulcitor. Desertul se prepara atat de usor, incat ar fi pacat sa il cumperi din comert. Trucul multor gospodine este sa aromatizeze laptele cu batonul de vanilie, in timpul fierberii. Daca aveti citrice a caror coaja poate fi folosita, este foarte gustos orezul cu lapte in care s-a presarat si coaja rasa proaspata de lamaie si portocale.

De asemenea, se poate folosi orice tip de lapte preferati, cu ce concentratie de grasime va este pe plac, aceste aspecte nu influenteaza gustul minunat de orez cu lapte. Se poate manca la orice ora, fara probleme.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

orez lapte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1574 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013177 (s)