News Flash:

Orez cu lapte de cocos si mango

31 Ianuarie 2012
1939 Vizualizari | 0 Comentarii
Orez cu lapte de cocos si mango
Ingrediente:

125 g orez thai (musai, fiindca devine lipicios odata fiert)
250 ml lapte de cocos
4-5 linguri zahar
1 lingurita amidon
1-2 mango copti
cardamom verde (optional)

Mod de preparare:

Lasa orezul la inmuiat intr-un castron cu apa timp de o ora. Dupa asta, pui orezul la fiert intr-o oala cu apa. Apa ar trebui sa fie deasupra orezului cu un deget. Cand apa a dat in clocot, da focul la minim si mai lasa orezul la fiert timp de 2 minute. Opreste apoi focul, acopera oala cu un capac si apoi cu un prosop si lasa orezul la aburit 20 minute. Dupa asta, il scurgi de apa si e gata pentru reteta.

In continuare, fierbe laptele de cocos cu 3 linguri de zahar la foc mic, pana zaharul se dizolva. Transfera orezul intr-un castron si pune peste el 3-4 linguri de lapte de cocos, amestecand bine pana laptele e absorbit. Vrem sa saturam orezul, fara sa avem lapte in plus pe fundul castronului.

Cu restul laptelui de cocos, faci topping-ul. Il pui la fiert, impreuna cu 2 linguri de zahar si lingurita de amidon pana cand zaharul se dizolva si sosul se ingroasa.

In final, monteaza farfuria cu felii de mango, orez, mult topping pe deasupra si eventual niste cardamom, pentru o aroma orientala. In Tailanda, acest desert se numeste Kao Niaw Ma-Muang.
sursa reteta si fotografie: Orez cu lapte de cocos si mango
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

orez thai zahar amidon mango cardamom verde castron apa clocot focul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

6036 viz    0 com
3105 viz    0 com
3410 viz    0 com
1971 viz    0 com
3254 viz    0 com
4485 viz    0 com
6393 viz    0 com
3961 viz    0 com
9566 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2005 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013060 (s)