News Flash:

Orez cu fasole si sunca

11 Decembrie 2012
1298 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:
 

6 felii de sunca
300 g orez
300 g fasole cu boabe rosii
4 cuisoare
4 cepe
o legatura de cimbru
150 g unt
piper
sare

Mod de preparare:
 
Se pun boabele de fasole in apa rece si peste noapte. A doua zi se scurg si se pun intr-un vas mare. Se curata ceapa si, dac anu este prea mare se lasa intreaga, altfel se  taie in patru. Cuisoarele se infig in ceapa.
 
Cepa si cimbrul se pun in vas. Se adauga piper si apa rece si se fierbe. Acoperiti vasul cu un capac, micsorati focul si fierbeti o ora si 30 de minute, pana cad se inmoaie fasolea. Se scoate cimbrul si cuisoarele din ceapa.
 
Se scurg fasolea si ceapa, se pun intr-un castron. Apa in care au fiert se pastreaza. Se prajeste orezul in unt, intr-o tigaie cu fundul gros amestecand incontinuu. Se pune apoi apa in care a fiert fasolea si se fierbe orezul, acoperit la foc mic.  Se pune restul de unt, ceapa si fasolea in orez, cu 10 minute inainte ca acesta sa fie fiert. Se amesteca si se adauga feliile de sunca. Se pune sare si piper dupa gust.
Dupa preferinte: sunca folosita poate fi putin grasa, fasolea poate fi fiarta impreuna cu un ardei iute sau poate fi data de trei ori in clocot si abia in a patra apa sa se adauge cimbrul si ceapa.

sursa: lyla
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sunca orez cuisoare cepe unt piper sare vas mare castron
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2487 viz    0 com
1846 viz    0 com
1309 viz    0 com
2481 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1696 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019007 (s)