News Flash:

Orez cu castane coapte

11 Ianuarie 2013
1681 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

20 castane coapte, fara coaja
300g orez alb cu bob lung
1/4 lingurita chimion
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
1 litru apa
1 bat scortisoara
sare
piper negru boabe

Mod de preparare:
 
Cumpara castane crude pe care sa le rumenesti chiar tu in cuptor. Alege castane intregi ce nu au coaja despicata. Sterege-le bine cu un prosopt si cresteaza-le pe fiecare in parte, pe partea bombata. Aseaza-le pe o tava de copt si stropeste-le cu putina apa si pune-le in cuptorul incins la 220C/ gaz treapta 7. Lasa-le 10 minute pe o parte, apoi si intoarce-le. Mai lasa-le la cuptor inca 10 minute. Decojeste castanele si lasa-le pe o farfurie.
 
Incinge uleiul intr-un ceaun si caleste ceapa pana cand devine aurie. Adauga 1 litru de apa fierbinte, castanele coapte (intregi) si sare. Lasa-le sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.
 
Acum poti sa pui orezul, batul de scortisoara, chimionul si piperul. Daca apa a scazut si nu acopera orezul mai adauga putina apa. Lasa la fiert timp de 8 minute, apoi acopera ceaunul si lasa orezul si castanele sa fiarba la foc mic timp de inca 10 minute.
 
Opreste focul si lasa mancarea sa se odiheasca timp de 5 minute, astfel incat aroma castanelor coapte sa se patrunda bine cu orezul. Serveste-l cald ca fel principal la cina sau, de ce nu, ca desert.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

castane coapte chimion ceapa apa bat scortisoara sare castane crude
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1504 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020056 (s)