News Flash:

Omleta spaniola

2 Iunie 2012
2417 Vizualizari | 0 Comentarii
Omleta spaniola
Ingrediente:

4 oua mari
o ceapa
2 cartofi de marime potrivita
un ardei verde mic
50 g salam uscat sau un carnat din carne de porc uscat
3 linguri de ulei
piper
sare


Mod de preparare:

Taie cartofii cubulete sau da-i prin razatoare, taie ceapa marunt, curata de seminte ardeiul si taie-l marunt, taie in felii subtiri salamul.
Incalzeste doua linguri de ulei intr-o tigaie, adauga cartofii dati prin razatoare si caleste-i timp de 8-10 minute, amestecand din cand in cand pana capata o culoare bruna. Adauga ceapa, piperul si feliile de salam sau carnat. Amesteca bine si tine totul pe foc pentru inca 6-8 minute.
Bate ouale, adauga sare si piper, apoi toarna-le in tigaie, peste amestecul de legume si salam.
Coace omleta la foc potrivit timp de trei minute, tragand partea coapta a oualelor spre centrul tigaii cu o spatula si lasand partea lichida a acestora sa curga pe margini.
Folosind un platou, rastoarna omleta, apoi transfer-o din nou in tigaie pentru a se rumeni si pe partea cealalta. Cand este gata, pune-o pe un platou si serveste-o calda sau rece.

sursa: eva
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua ceapa cartofi ardei verde salam uscat ulei pipersare omleta platou
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2418 viz    0 com
3042 viz    0 com
4799 viz    0 com
2221 viz    0 com
3522 viz    0 com
4182 viz    0 com
5399 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015303 (s)