News Flash:

Omleta cu costita afumata

5 Iunie 2014
1899 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 oua (merg si 4)
2 felii de costita afumata
o lingura ulei de masline
2 catei de usturoi
3 fire de ceapa verde
1 ardei gras verde
2 rosii
cascaval ras
jumatate de dovlecel
1 cartof mare fiert in coaja
marar verde tocat
sare
piper

Mod de preparare:

Cartoful fiert il lasati sa se raceasca sub jet de apa, il curatat, apoi il veti taia in patru pe lung si apoi felii. Spalati legumele crude si apoi le tocati: ceapa verderondele subtiri, usturoiul curatat de coajarondele, ardeiul gras curatat de seminte si taiat cubulete, rosiile – rondele, dovlecelul (cu tot cu coaja) – taiat pe lung si apoi rondele, costitafeliute subtiri. Ouale le veti bate impreuna cu mararul tocat, sarea si piperul dupa gust. Intr-o tigaie de teflon punem uleiul la incins si adaugam, la interval de 1-2 minute, pe rand, legumele. Din cand in cand punem si 2-3 linguri de apa sa se poata inabusi si sa se inmoaie. Deci, intai punem costita, apoi ceapa cu usturoiul, ardeiul gras, dovlecelul, rosiile si cartofii. Condimentam cu putina sare si piper. Turnam ouala peste legume si ideal ar fi sa acoperim tigaia cu capac si sa lasam la foc mic sa se inchege bine oul. Cand este aproape gata, se pune cascaval ras deasupra. Cand este gata rasturnati omleta pe un platou, taiati-o in patru (in functie de persoane…) si puneti restul de cascaval ras deasupra.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta omleta omleta costite mic dejun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1186 viz    0 com
1328 viz    0 com
1719 viz    0 com
1067 viz    0 com
1275 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019769 (s)