News Flash:

Omleta Calzone

2 August 2011
1229 Vizualizari | 0 Comentarii
Omleta Calzoni
Ingrediente: 4 oua 1 ceapa 2 lingurite patrunjel tocat, verde sau uscat 2 carnati 4 lingurite faina 1/2 gogosar in otet 6 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa se curata si se toaca marunt ceapa. Carnatii se taie foarte subtire. Apoi ceapa si carnatii se pun la calit in doua linguri de ulei, se adauga gogosarul tocat cubulete mici si 30-40 ml apa. Se lasa la calit, la foc mic, pana scade complet zeama. Intre timp, se pun cate doua oua in doua farfurii, se adauga cate 2 lingurite de faina si o lingurita de patrunjel in fiecare, putina sare si se omogenizeaza bine cu un tel mic in forma de para. Se pun intr-o tigaie antiaderenta 2 linguri de ulei. Cand se incinge, se toarna continutul dintr-o farfurie, se lasa sa se inchege doar putin si se asaza pe jumatate din circumferinta, dar nu chiar pana la margine, jumatate din compozitia de carnati. Se mai lasa la foc mic cam 30 de secunde sa se mai inchege putin, dar nu de tot, si cu ajutorul unei spatule se indoaie jumatatea libera peste umplutura, dupa care se apasa usor cu spatula. Se mai lasa 30 de secunde sa se inchege bine oul si sa se lipeasca de carnati. Cu ajutorul spatulei se intoarce omleta pe cealalta parte. Ca decor se pot folosi fasii subtiri de gogosar, feliide castraveti proaspeti sau murati, masline, verdeata etc. sursa articol: http://www.gustos.ro sursa fotografie: http://www.savuros.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat ulei faina
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1046 viz    0 com
2409 viz    0 com
1071 viz    0 com
1091 viz    0 com
1950 viz    0 com
1098 viz    0 com
2715 viz    0 com
1541 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1854 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019069 (s)