News Flash:

O surpriza dulce: Placinta inimioara cu branza

16 Februarie 2012
1893 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta inimioara cu branza
Ingrediente:

Pentru aluat:

500 gr faina
1 cub drojdie (25 gr)
250 ml lapte cald
50 gr ulei cald
un praf sare
arome (vanilie, bucati de portocala confiata)
5 galbenusuri

Pentru compozitie:

250 gr branza dulce
100 gr branza de capra
2 linguri de zahar pudra
2 linguri smantana
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Faina se cerne intr-un castron mare, drojdia sfaramata o punem intr-o canuta si peste ea punem 1 varf de lingurita sare si un varf de lingurita de zahar, adaugam putin lapte cald, si se amesteca. Drojdia inmuiata cu lapte si pune in faina, se adauga laptele cald, apoi galbenusurile frecate bine cu aromele, se framanta bine bine, apoi se adauga treptat uleiul cald, pana se incorporeaza si el. e acopera castronul cu un prosop, si lasam la cald pana isi tripleaza volumul (cca 1 ora). Dupa ce a crescut, ungem masa de lucru cu putin ulei, mainile la fel, punem aluatul pe masa, il facem sul si taiem in 10 bucati egale.

Compozitie:

Se faramiteaza branza cu furculita, se adauga zaharul, vanilia si 2 linguri de smantana.

Bucatile mai mici le intindem cu mana in forma rotunda, si in mijloc punem o lingura potrivita din compozitia de branza. Impachetam, apoi mai intindem inca o data, fara sa iasa compozitia, si crestam in mijloc cateva linii cu cutitul, apoi se ruleaza ca un melcisor. Se asaza in tava de copt, tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut, sa isi dubleze volumul. Dupa ce am asezat toate bucatile in tava si au crescut, le ungem cu un ou batut, si presaram zahar sau zahar cu scortisoara.
Se da la cuptor pana devine aurie, faceti si testul cu scobitoarea, dar in partile unde credeti ca nu e compozitia de branza.
Placinta inimioara cu branza pregatita de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina drojdie lapte ulei sare arome vanilie portocala confiata smantana
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1824 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035704 (s)