News Flash:

O reteta de musaca cum numai mamaie de la tara facea! Am gasit reteta intr-un caiet vechi si am testat-o

7 Iunie 2017
3788 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

10 cartofi noi mari
sare grunjoasa
ulei pentru prajit
150 g sunca, taiata cubulete
unt, pentru uns tava
150 g cascaval ras
verdeata, pentru servire

Pentru umplutura:
500 g spanac
50 g unt
1 ceapa mica, tocata
3-4 catei de usturoi maruntiti
sare
piper

Citeste si O reteta de musaca cum numai mamaie de la tara facea! Am gasit reteta intr-un caiet vechi si am testat-o

Mod de preparare:

Freci cartofii noi cu sare grunjoasa, ii speli bine, ii pui intr-o oala cu apa sarata si ii fierbi 25-30 de minute, pana se inmoaie. Ii scurgi si ii lasi sa se raceasca, apoi ii tai felii nu foarte groase.

Cureti spanacul si il speli in mai multe ape. Topesti untul intr-o tigaie, adaugi ceapa si usturoiul si le sotezi pana se inmoaie. Pui spanacul scurs bine si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Calesti la foc mare si amesteci din cand in cand, pana se inmoaie spanacul si se evapora to lichidul. Iei de pe foc si lasi compozitia sa se raceasca.

Citeste si Musaca din dovlecei, rosii si cascaval - O reteta mai mult decat usoara - Foarte simpla

Separat, incingi putin ulei intr-o tigaie, si presari cubuletele de sunca. Le tii pana se rumenesc, le scoti pe hartie absorbanta si de dai deoparte.

Ungi o tava adanca cu unt si asezi jumatate din feliile de cartofi. Pui tot spanacul sotat intr-un singur strat, il nivelezi, presari cascavalul ras si sunca prajita, pastrezi putina si pentru decor si termini cu un strat de cartofi. Dai tava la cuptor pana se rumeneste musacaua. Decorezi cu bucatelele de sunca pastrate si cu verdeata, dupa gust.

sursa: click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sare grunjoasa verdeata spanac usturoi tava adanca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1844 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020591 (s)