News Flash:

O reteta de casa, foarte asemanatoare cu lasagna originala italiana - Cum o faci ca sat-ti iasa cat mai gustoasa

28 Noiembrie 2017
1126 Vizualizari | 0 Comentarii

Reteta lasagna cu carne tocata si sos bechamel – O reteta simpla, clasica, cu foi lasagna de casa, foarte asemanatoare cu reteta de lasagna originala italiana.

Ingrediente:

  • 200 g ceapa tocata marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 1 catel de usturoi
  • 500 g carne tocata
  • piper si boia dupa gust
  • patrunjel
  • busuioc
  • rozmarin
  • 250 suc de rosii

Pentru aluat:

  • 4 oua
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 ml apa
  • 400 g faina

Citeste si O reteta ca-n Italia - Paste cu sos de iaurt

Pentru sosul bechamel:

  • 40 g unt
  • 800 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita sare
  • nucsoara

In plus:

  • 250 g branza sau cascaval ras
  • 150 g felii de branza topita

Mod de preparare:

Intr-o tigaie inalte pune la incins doua linguri de ulei. Caleste ceapa si adauga o lingurita de sare. Amesteca constant pentru cinci minute, apoi pune un catel de usturoi dat pe razatoare si carnea tocata.

Citeste si Mancarica de vinete ca-n Italia - Iata reteta autentica de caponata

Amesteca totul si caleste pentru zece minute. Condimenteaza cu piper si boia dupa gust, adauga patrunjel tocat, frunze de busuioc si rozmarin. Pune sucul de rosii si amesteca bine pana cand lichidul dispare.

Unge cu unt o tava cu diametrul de aproximativ 26 cm. Pentru a prepara aluatul, amesteca toate ingredientele intr-un bol. Cand compozitia incepe sa se ingroase framanta cu mana pana cand vei obtine un aluat omogen, fraged si care sa nu se lipeasca de peretii vasului.

Formeaza aluatul intr-o minge si acopera-l cu o folie alimentara de plastic. Lasa-l deoparte, intr-un loc caldut, pentru 15 minute. Dupa acest timp framanta aluatul pentru inca 2-3 minute, apoi imparte-l in sase parti egale. Din fiecare parte intinde cate o foaie de lasagna cu diametrul de 26 cm.

Citeste si Cartofi carbonara - Reteta de care nu te saturi niciodata! Se fac cat ai bate din palme, asa…

Cum se face sosul bechamel pentru lasagna cu carne tocata:
Pentru a prepara sosul bechamel, topeste untul intr-o tigaie. Adauga faina si amesteca bine pentru o jumatate de minute. Pune laptele si sarea, apoi nucsoara si amesteca bine totul pana cand incepe sa clocoteasca.
Aseaza prima foaie de lasagna in tava unsa.

Distribuie uniform 1/5 din compozitia de carne, 50 g de cascaval sau branza rasa si 150 ml din sosul bechamel. Aseaza cea de a doua foaie de lasagna, 1/5 din compozitia de carne, 50 g de cascaval sau branza rasa si 150 ml din sosul bechamel. Continua in acest mod pana cand vei termina foile de lasagna. Peste ultima foaie intinde uniform sosul bechamel ramas.

Acopera tava cu o folie de aluminiu si introu la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 50 minute. Dupa acest timp, scoate tava de la cuptor, indeparteaza folia de aluminiu si aseaza deasupra feliile de branza topita.
Pune din nou la cuptor pentru inca 15 minute, fara folie deasupra.

preluat de pe romania-sm

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1774 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020126 (s)