News Flash:

O reteta ca-n Italia - Paste cu sos de iaurt

24 Noiembrie 2017
850 Vizualizari | 0 Comentarii

Mancarea se prepara foarte usor si poate fi foarte bine atat o reteta rece facuta vara atunci cand preparatul o sa fie racoros si energizant preparat cu un sos de iaurt rece, sau poate fi o reteta calda pentru zilele mai racoroase preparata cu un sos de iaurt cald. Reteta se prepara in maxim 20 de minute, iar ingredientele sunt pentru 4 portii.

Ingrediente:

  • 400 g paste fainoase (taitei, penne, melci, macaroane, spaghete,)
  • 300g parmezan (branza)
  • 300g iaurt cremos (15 linguri iaurt gras de casa)
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper macinat
  • ½ lingurita de cimbru macinat
  • 1 legatura de marar verde

Citeste si Paste tagliatelle cu sos ragu

Mod de preparare:

In primul rand, pregatim toate ingredientele, pastele se pun la fiert in apa cu sare conform prospectului de pe ambalaj, branza se rade pe razatoarea mare, usturoiul se curata, se spala si se freaca cu sare si ulei de masline ca la mujdei, mararul proaspat se spala si se toaca marunt.
Intr-un vas amestecam branza, iaurtul, mararul si usturoiul frecat, condimentam dupa gust cu sare, piper si cimbru macinat. Pastele se fierb al dente, cand sunt gata se clatesc cu apa calduta ca sa ramana calde si se scurg bine de apa.

Sosul se pune foarte putin pe foc pana se incalzeste, apoi se adauga pastele calde si se amesteca, se servesc imediat sau se lasa cateva minute ca pastele sa absoarba putin din sosul format.
Paste cu branza si iaurt asezonate cu usturoi si marar verde, o reteta simpla si usor de preparat, un preparat din paste sanatos, gustos si hranitor care iti da un plus de energie, se poate servi si cu un sos mai picant. Sunt la fel de bune atat reci, cat si calde.

Reteta de paste cu sos de iaurt ne este recomandata de preparatedevis.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1460 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021793 (s)