Ingrediente:Pentru blat:10 oua
200 g zahar
2 pliculete zahar vanilinat
5 linguri
pesmet5 linguri faina
5 linguri cacao
5 linguri miere
1/2 pliculet
praf de copt50 ml lapte
1 pahar ulei
sare
Citeste si Economica si rapida! Prajitura din 3 ingrediente, gata in 15 minutePentru crema:700 ml frisca
1 plic
gelatina3 linguri lapte
2 linguri miere
esenta de vanilieMod de preparare:Se separa galbenusurile, apoi se amesteca acestea cu zaharul tos si cel vanilinat. Cand s-a topit zaharul, se pune faina si praful de copt si se amesteca devine o compozitie omogena. Se adauga pudra de cacao, amestecand bine, apoi pesmetul, laptele, uleiul si mierea.
Citeste si O prajitura delicioasa - Sta in cuptor doar 5 minute si e foarte simplu de preparatIntr-un bol separat, se bat albusurile cu putina sare, apoi se varsa peste compozitia pregatita si se amesteca usor pana se incorporeaza. Se imparte in doua si se pune fiecare jumatate la copt in tava imbracata in hartie. Trebuie sa stea la cuptor aproximativ 15 de minute, la 180 de grade, pana devine blatul pufos.
Pentru
crema, se dizolva mai intai plicul de gelatina intr-un pahar cu apa. Separat, se bate frisca cu mixerul, se adauga mierea, laptele, esenta de vanilie, gelatina dizolvata si se mixeaza in continuare. Prajitura se asambleaza unind cele doua blaturi cu crema. Daca vreti, se poate pune un strat subtire de budinca.
sursa:
a1
Comentarii (0)