News Flash:

O prajitura delicioasa cu visine

21 Decembrie 2017
15640 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 6 linguri cu faina
  • 1 kg de visine
  • 6 oua
  • o cescuta cu zahar
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri cu zahar pudra
  • o lingurita zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • zahar pudra pentru decor si cateva visine din compot

Mod de preparare:

Reteta prajiturii este aceeasi ca la prajitura cu caise si prajitura cu capsuni. Mai intai spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar. Trebuie sa le lasam asa cateva ore pana se indulcesc putin, se topeste zaharul si se formeaza un sirop. Se incinge cuptorul. Se scurge sucul de la visine.

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura. Se adauga apoi faina, lingura cu lingura, amestecand compozitia cu o lingura de lemn, de jos in sus. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca foarte incet cu lingura de lemn, de jos in sus, pana cand se incorporeaza bine si se obtine un aluat pufos. Se separa jumatate din compozitie in care se adauga cacao si esenta de rom. Se amesteca incet, de jos in sus.

Intr-o tava de 20x30 cm se pune hartie de copt, se adauga compozitia alba, apoi compozitia cu cacao, iar deasupra visinele scurse bine de sirop. Prajitura cu visine se lasa la cuptor, la foc mic, 15-20 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate tava cu prajitura cu visine din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie. Prajitura cu visine se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura visine prajitura rapida
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1760 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017341 (s)