News Flash:

O placinta cu multa branza dulce si stafide, aromata cu coaja de portocala si lamaie, multa vanilie si un gust deosebit

20 Mai 2019
332 Vizualizari | 0 Comentarii

Iti propunem un desert delicios. O placinta cu multa branza dulce si stafide, aromata cu coaja de portocala si lamaie, multa vanilie si un gust deosebit. In plus, poti pastra din acest amestec si pentru niste croisante ori o budinca cu paine. Fii convins ca musafirii le vor face sa dispara de pe masa.

Ingrediente pentru aluat:

  • 450 g faina
  • 2 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 150 ml iaurt gras
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • 5 linguri lapte cald
  • 1 pachet drojdie uscata

Pentru umplutura:

  • 150 g stafide
  • 1 esenta vanilie
  • Coaja de la 1 lamaie si 1 portocala
  • 5 linguri smantana sau iaurt gras
  • 10 linguri zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri gris
  • 800 g branza de vaci

Mod de preparare:

Amesteca drojdia cu laptele cald si las-o deoparte. Pune faina intr-un vas mare, sarea, uleiul, ouale, 3 linguri de lapte caldut, amestecul de drojdie apoi usor amesteca si incorporeaza si iaurtul cate o lingura. Imparte aluatul in 2 bucati si pune-l la frigider pentru o ora. Intinde-le pe blatul de lucru si pune-le din nou la frigider. Amesteca ingredientele pentru umplutura: branza proaspata de vaci, ouale, grisul, zaharul, coaja de la 1 lamaie si o portocala si smantana, impreuna cu vanilia si stafidele.
Pune intr-o tava prima foaie de aluat, umplutura si apoi a doua foaie. Unge partea de deasupra cu un ou batut si presara cu zahar. Da placinta la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade si apoi serveste-o!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

placinta branza placinta stafide reteta placinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013197 (s)