News Flash:

O minunata pizza ca la italieni - Pizza cu ton si ceapa rosie

17 Mai 2017
810 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
500 g faina alba
10 g drojdie uscata
1 ou
5 linguri lapte batut
½ lingurita sare
200-250 ml apa calduta
3 linguri ulei de masline

Pentru topping:
4 conserva ton in suc propriu
4 ceapa mica rosie
masline negre
mozzarella

Citeste si Cum se face pizza fara blat - O reteta excelenta

Pentru sos:
2 cani suc de rosii
2 linguri ketchup
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
1 lingurita busuioc
2 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingurita ardei iute macinat
1 cescuta apa

Mod de preparare:


Pentru blat, am cernut faina intr-un castron incapator. In mijloc am pus drojdia uscata, oul, laptele batut si am amestecat usor cu o lingura de lemn. Am adaugat sarea si am inceput sa pun treptat apa calduta, incapand sa framnt cu mana. Treptat am adaugat uleiul de masline, framantand bine-bine. Daca mai este nevoie se completeaza cu faina. Dupa cca 10-15 minute aluatul trebuie sa devina elastic dar bine legat, dezlipindu-se de pe mana. Bila de aluat am pus-o intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.

Citeste si O tava am facut si a disparut cat ai clipi - Cea mai buna tarta cu rosii si mozzarella

Cat aluatul a crescut, am facut sosul de rosii: toate ingredientele, mai putin ardeiul iute, le-am pus intr-un vas pe foc mic, pentru cca 15 minute. Am amestecat din cand in cand, iar la final am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am pus separat cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.

Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 4 bile egale, care vor devenii 4 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda. Aluatul l-am pus in tava (diametru 25 cm), l-am uns cu sosul nepicant, am adaugat mozzarella, apoi am pus tonul, ceapa, maslinele, iar deasupra am ras mozzarella.
Am dat tava la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

sursa: sim0na-world
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aluat pizza blat pizza pizza ton
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1666 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014105 (s)