News Flash:

O gustare pentru iarna extraordinara din pepene rosu

14 August 2018
647 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca va place pepenele rosu murat din butoi, dar nu aveti posibilitatea sa-l conservati, atunci incercati aceasta reteta de pepene rosu la borcan. Reteta e simpla si usoara, reuseste orisicine, pentru ca nu necesita abilitati speciale.

INGREDIENTE: pepene rosu.
Pentru saramura (pentru 1l de apa): 3 linguri de zahar; 1 lingura de sare gema; 1 lingura de otet 9%.

MOD DE PREPARARE: Pregatiti borcanele si capacele preventiv: spalati-le si sterilizati-le. Folositi pepeni rosii mici, poate chiar nu prea copti. Ii spalati bine si ii uscati. Daca observati careva deteriorari pe coaja, indepartati-le. Taiati pepenele rosu felii cu grosimea de 1-1,5 cm, apoi bucati. Asezati-le in borcane. Dati apa in clocot, turnati-o in borcanele cu pepene rosu si lasati-le pentru 10 minute.
Apoi scurgeti apa in cratita, o puneti la foc si o aduceti pana la punctul de fierbere. Turnati apa din nou in borcane si le lasati pentru inca 10 minute.

Iarasi scurgeti apa si pregatiti saramura. Adaugati zahar, sare si otet, in dependenta de volum. Amestecati, dati saramura in clocot si lasati-o sa firaba timp de 30 de secunde. Umpleti borcanele cu saramura si inchideti-le  etans. Le intoarceti cu susul in jos, le acoperiti cu ceva calduros si le lasati, pana se racesc complet. Iarna, pepenele rosu este perfect pentru o masa festiva sau pentru fiecare zi. Moarea este la fel de delicioasa ca si fructul.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1525 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015791 (s)