News Flash:

O friptura de porc la cuptor gustoasa foarte usor de preparat

24 Ianuarie 2018
987 Vizualizari | 0 Comentarii

O friptura de porc la cuptor gustoasa foarte usor de preparat este reteta de muschi de porc in bere preparata la cuptor si servita pe un pat de legume sote trase in unt la tigaie. Reteta de mancare este foarte rapida fiind gata in maxim 30-40 minute, reprezentand un fel de mancare servit cu placere la orice ora din zi, apreciata de iubitorii mancarurilor cu carne si legume.
Muschi de porc la cuptor cu bere retete culinare fripturi,

Dar cum gatim carne de porc in bere, pentru 2 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2-4 medalioane muschi de porc proaspat
  • 300 ml bere blonda
  • 4 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline pentru carne
  • sare, piper si cimbru macinat pentru carne
  • 400g legume congelate pentru garnitura
  • 2 linguri unt si ulei pentru legume sote
  • 1 praf de sare pentru legume

Citeste si Cum pastrezi carnea de porc proaspata si sanatoasa, fara congelare, pana la vara? Iata metoda furata de la bunica

Mod de preparare:

Se amesteca 3 linguri ulei de masline cu 1 lingurita cimbru macinat, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita piper macinat si ½ lingurita sare grunjoasa. Cu acest amestec se unge bine carnea de porc, carne de porc (muschi, cotlet, ceafa) portionata inainte in felii groase de 4 cm se ung si se asaza intr-un vas termorezistent sau o tava de cuptor unsa cu 2 linguri de ulei si se lasa timp de 30 minute la temperatura camerei. Dupa acest timp se adauga berea, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute la 200 grade, apoi se descopera si se mai lasa pana cand carnea este frumos rumenita pe ambele parti.

Citeste si Cum se afuma carnea de porc. De la muschi si carnati la slanina si oase pentru ciorba

Se serveste friptura de porc asezata pe un pat de legume trase in unt, deasupra se pun 2-3 linguri de sos din tava care o sa dea un gust minunat legumelor. Cum se fac legume la tigaie sau legume sote, se incing 2 linguri de unt cu 3 linguri ulei de masline, se adauga un catel de usturoi taiat felii si legumele congelate (amestec mexican sau legume proaspete taiate betisoare), se amesteca usor si se tin la foc tare fara capac pana cand legumele sunt facute, se sareaza cand sunt gata si se servesc calde sub forma de garnitura.

Reteta de muschi de porc in bere ne este recomandata de preparatedevis.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1802 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015409 (s)