News Flash:

O combinatie careia nu-i rezist - Orez cu legume

30 Iunie 2017
3101 Vizualizari | 0 Comentarii
Sa prepari un orez indian bun este destul de complicat din doua motive: reteta are foarte multi pasi si ingredientele sunt destul de greu de gasit pe la noi. Insa, retetele de biryani (orezul indian) pot fi adaptate pentru gusturile europene si sunt foarte bune:
Iata mai jos o reteta de orez indian cu legume, stafide si nuci caju:

Ingrediente:

250 grame orez basmati
400 grame legume mixte congelate (morcovi, conopida, broccoli, fasole verde, mazare)
o lingurita de usturoi pisat
o ceapa mare
o lingurita pudra de turmeric
o lingurita pudra de coriandru
o lingurita curry
o jumatate lingurita seminte de chimen
o jumatate de lingurita ghimbir tocat marunt
o ceasca de iaurt
o mana de stafide
o mana de nuci caju
2-3 linguri ulei de masline
o lingura suc de lamaie

Mod de preparare:

 
Pune la fiert orezul, insa nu-l lasa sa se fiarba suficient, ci 3 sferturi din timpul de fierbere necesar.
Cand orezul a fiert trei sferturi din timp, ia-l de pe foc si scurge-l de apa.
Pune o tigaie pe foc cu 2 linguri ulei de masline, adauga chimenul, usturoiul, apoi ceapa tocata mai mare si celelalte legume. Presara peste ele niste sare, lasa-le cateva minute pe foc, apoi adauga jumatatea de lingurita de ghimbir amestecata cu 2 linguri de apa si lingura de suc de lamaie.
 
Amesteca turmericul cu iaurtul, pudra de curry si coriandrul si adauga aceasta pasta peste legume, mai lasa-le sa fiarba putin, cat sa fie legumele facute, apoi opreste focul.
Pune intr-un vas termorezistent un strat de orez, apoi unul de legume, cateva stafide si tot asa. Presara pe deasupra nucile caju faramitate. Lasa vasul la cuptor 20-25 de minute.

sursa: dietetik
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

orez indian usturoi pisat nuci caju vasul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022787 (s)