News Flash:

O ciorba perfecta pentru zilele de dupa sarbatori - Ciorba taraneasca de cartofi, acrita cu zeama de varza

29 Decembrie 2017
2851 Vizualizari | 0 Comentarii

Dupa sarbatori, cand ne simtim plictisiti de atatea mancaruri consistente, o ciorba taraneasca de cartofi, acrita cu zeama de varza, este pur si simplu potrivita.

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • sare
  • piper
  • tarhon uscat
  • 1 crenguta cimbru
  • 3 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • 100 ml ulei

Citeste si Ce mancau romanii de Craciun in 1937 - Mesele de Craciun se intindeau pana seara tarziu, iar ultima cafea servita se numea „sictir caffe”

Mod de preparare:

Se curata legumele si se toaca in cuburi mici, uniforme. Cartofii se toaca in cuburi mai mari. Se caleste ceapa in uleiul incins, pana incepe sa-si scimbe culoarea, apoi se adauga morcovii, telina si radacina de patrunjel. Se amesteca bine pe foc, pana incep sa se patrunda, apoi se adauga pasta de rosii si se mai fierb cateva minute.
In alt vas, se pune apa la fiert si se adauga putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga catofii, iar cand acestia incep sa se patrunda, se adauga legumele calite si zeama de varza.
La primul clocot se adauga o crenguta de cimbru, 2-3 lujeri de telina cu frunze, un praf de piper si un praf de tarhon uscat, maruntit.
Se mai lasa ciorba de cartofi pe foc 10 minute, pana cand aromele se intrepatrund, apoi, dupa stingerea focului se adauga verdeata tocata. Ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza, se serveste cu ceapa rosie, sau cu smantana.

preluat de pe a1

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ingrediente morcovi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1822 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014852 (s)