News Flash:

O budinca cu cartofi si spanac absolut delicioasa

8 Iunie 2017
2897 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (0.0000)
USD: 4.2560 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Data viitoare cand prepari cina, alege o reteta delicioasa de budinca de cartofi cu spanac. Cele doua arome se completeaza perfect, iar la final vei obtine o mancare care nu va rezista prea mult timp pe farfurie.

Ingrediente:


600 g cartofi noi
sare grunjoasa
unt, pentru uns tava
sare
piper
1 ou batut
1 cana smantana pentru gatit
100 g cascaval ras
seminte de susan, optional
cimbru

Citeste si

Pentru umplutura:
500 g frunze de spanac
50 g unt
1 ceapa tocata
3-4 catei de usturoi, maruntiti
sare
piper

Mod de preparare:

Freci cartofii cu sare grunjoasa, ii speli bine, ii pui intr-o oala cu apa sarata si ii fierbi pana se inmoaie. Cand sunt gata, ii scurgi si ii lasi sa se raceasca.

Citeste si

Intre timp, cureti spanacul si il speli in mai multe ape. Topesti untul intr-o tigaie, adaugi ceapa si usturoiul si le sotez. Pui spanacul scurs bine si il condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Le calesti cateva minute, amestecand din cand in cand, pana se evapora lichidul. Iei compozitia de pe foc si lasi sa se raceasca.

Ungi o tava adanca cu unt. Tai cartofii felii rotunde, mai groase, si asezi un strat pe fundul tavii. Pui o parte din spanacul sotat si repeti procedura, ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Condimentezi cu sare si piper. Amesteci oul batut cu smantana si cu cascavalul ras si torni compozitia in tava. Daca vrei, presari seminte de susan. Dai tava la cuptorul incins, in prealabil, pana se rumeneste budinca. Decorezi cu crengute de cimbru.

sursa: click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta delicioasa cartofi noi cascaval citeste si usturoi tava adanca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1398 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014175 (s)