News Flash:

O altfel de reteta decat stii - Cum sa faci galuste gratinate la cuptor

15 Iunie 2017
810 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6490 RON (+0.0016)
USD: 3.8160 RON (+0.0095)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru pesmet:
150 g pesmet
2 linguri zahar
50 g unt

Pentru galuste:
700 ml iaurt
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat (160 g)
1 varf de cutit sare
2 oua
200 g gris

Pentru servit dupa gust si preferinta (optional):
scortisoara / cacao
dulceata preferata
fructe proaspete
ciocolata topita etc.

Mod de preparare:

Pentru pesmet:
Rumeniti putin pesmetul impreuna cu zaharul in untul topit. Dati deoparte.

Pentru galuste:
Puneti iaurtul la fiert intr-o craticioara, la foc mic.
Adaugati zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale batute, omogenizati repede si lasati pe foc pana ce amestecul incepe sa fiarba usor.
Turnati in ploaie tot cate putin gris si amestecati bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

Lasati pe foc mic, amestecand continuu pana ce grisul incepe sa se ingroase, apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca cca 15 min.
Luati cate 1 lingura din compozitia cu gris racita si formati galustesi sub forma de bile
cu ajutorul a doua linguri.

Puneti-le in tigaia cu pesmet si intoarceti pe toate partile pentru a se acoperi bine cu pesmet.
Transferati una langa alta intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul incins pentru cca 10-15 min, la 180 grade sau pana cand galustele sunt bine incalzite si pesmetul frumos rumenit.

Serviti imediat, cat sunt calde, simple sau pudrate cu scortisoara / cacao ori cu dulceata preferata.
Se potrivesc la fel de bine alaturi de fructe proaspete sau stropite cu ciocolata topita etc.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1882 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017085 (s)