News Flash:

Nutella de casa - Gata in mai putin de 2 minute

17 Mai 2017
4142 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca te numeri printre fanii deserturilor, cu siguranta Nutella se afla printre gustarile tale dulci preferate. Delicioasa crema de alune poate fi preparata in casa, iar rezultatul intrece cu mult gustul cremei cumparate. „Nici nu se compara aceasta crema de alune facuta in casa cu cea cumparata, care are foarte putine alune si mai mult din celelalte ingrediente“, scrie Andreea Dianu pe blogul lui Adrian Hadean, unde propune propria reteta de Nutella.

Ingrediente (pt 3 borcane x 200 g de crema):

350 g alune de padure curatate (1 kg alune intregi)
150 g zahar pudra/miere/sirop de artar
50 g cacao neagra
100 g ciocolata topita
3 linguri ulei vegetal (floarea soarelui, cocos, alune etc.)
70-80 ml apa/lapte cald(a)

Citeste si Prajitura "Minune" - La ce gust delicios are, isi merita pe bune denumirea

Mod de preparare:

Pas 1: Alunele crude le punem intr-o tava si le lasam 10 minute la cuptor, la 200 grade, apoi le curatam bine de pielite.
Pas 2: Punem alunele intr-un robot prevazut cu lame de otel si le mixam cateva minute pana se maruntesc bine si, daca aveti un robot mai puternic, o sa se transforme in pasta.
Pas 3: Adaugam ciocolata topita, uleiul, zaharul pudra, cacaua siapa calda si amestecam la viteza maxima, pana ajunge la consistenta dorita.
Pas 4: Punem crema in borcane si pastram borcanele la frigider, inchise bine. Daca nu mancati foarte des, puteti depozita o parte si in congelator, iar cand doriti, o puneti in frigider pentru o noapte, apoi e numai buna de servit.

sursa: sanatatea

nutela casa nutella homemade reteta nutella
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1545 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012982 (s)