News Flash:

Nuga cu alune

19 Septembrie 2013
2181 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 cana cu zahar tos
150 g miere de albine
1 pahar cu apa
2 albusuri
400 g alune de padure
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare

Mod de preparare:


Rumenim nucile, in cuptor. Intr-un vas incapator batem albusurile cu 1 praf de sare. Luam o tava cu peretii nu prea inalti, punem la baza foaia de napolitana. Intr-un tuci punem mierea, apa, zaharul, vanilia si fierbem obtinand un sirop legat, pe care il punem in vasul cu bezea, batand incontinuu, apoi amestecam si alunele prajite si frecate de coaja. Rasturnam  compozitia peste foaia de napolitana, cu grija. Acoperim cu alta foaie de napolitana,presand usor cu degetele. Lasam la racit, apoi cu un cutit foarte bine ascutit sau un cutter taiem dreptunghiuri si fiecare dreptunghi in 2 triunghiuri. Dam marginile prin alune tocate si pudram cu zahar tos amestecat cu zahar vanilat.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1051 viz    0 com
1961 viz    0 com
1707 viz    0 com
1621 viz    0 com
1277 viz    0 com
1774 viz    0 com
2204 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1410 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024474 (s)