News Flash:

Nuci - FOTO

11 Ianuarie 2012
3922 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 cana untura (nesarata)
1 cana zahar pudra
5 oua
un praf copt
esenta rom
vanilie
faina cat cuprinde (in jur de 700 gr)

Pentru crema:

1 pachet unt sau finetti
1 cana zahar
cacao
esente

Pentru crema de cocos:

330 gr lapte
35 gr amidon
2 linguri zahar
esenta de migdale
100 gr ciocolata alba
80 gr unt
nuca de cocos (rosu si alb) cam 100 gr fiecare
50 gr miez de curmale maruntit (l-am pus in crema de cocos alba)

Mod de preparare:

Ouale se bat, se adauga untura moale, zaharul, esentele, praful de copt, se amesteca bine pana cand untura s-a dizolvat in oua si zaharul s-a topit. Se adauga faina si se formeaza un aluat moale. Apoi se formeaza bilute mici cat sa intre in forma. Se coc pe flacara aragazului, pana devin maronii.

Am folosit finetti amestecat cu esenta de rom si nuci maruntite (200 gr), sa fie o pasta groasa, si crema de cocos.

Se pune pe foc 200 gr lapte, impreuna cu zaharul si cioacolata pana se topesc. Separat, in laptele ramas se adauga amidonul, se dizolva si se adauga in laptele de pe foc. Se fierbe pana se ingroasa. Se stinge focul si se adauga untul, se amesteca pana se topeste. Se adauga la final si esenta de migdale. Crema se imparte in doua, si se amesteca cu nuca de cocos. Cu crema obtinuta, se umplu nucile.
Reteta de Nuci ne este recomandata de Dya.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Nuci1.JPG
untura zahar pudra oua praf copt esenta rom vanilie faina unt finetti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1478 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013986 (s)