News Flash:

Nu s-au „inventat” toate bolile pe care le poate tamadui catina cu miere

12 Ianuarie 2018
2751 Vizualizari | 0 Comentarii

Catina este un scut de vitamine impotriva bolilor. Are proprietati vitamizante, antiscorbutice, tonifiante, mineralizante, reconfortante, astringente, antidiareice, antiseptice, vermifuge, bactericide, antiinfectioase, anticanceroase, antiinflamatoare, depurative, epitelizante. Combinata cu mierea de albine, va contine microelemente similare cu sangele uman, fiind foarte usor asimilata de organism.

1. Fructe de catina cu miere la borcan

Cum se prepara: Fructele de catina se spala sub un jet de apa si se usuca in prealabil. Se umple vasul cu fructe pana la 2/3 din capacitate. Se adauga miere de albine pana se umple borcanul. Borcanul se inchide etans si se lasa 7 – 10 zile la macerat la rece, la frigider. Din timp in timp, se va amesteca preparatul cu o lingura de lemn.
Gustul preparatului va fi unul dulce-acrisor, caruia nimeni nu-i va rezista. Pentru persoanele sensibile, care nu suporta ca boabele de catina sa se lipeasca de limba in timpul consumului, se recomanda folosirea fructelor zdrobite, separate de coji.
Pentru un efect mai puternic, la 500 ml de catina cu miere de albine se adauga 100 ml gel de aloe vera, 50 ml pasta de usturoi, macerat de afine si 5 – 6 linguri de polen, crud sau pulbere.

Cum se consuma: Se administreaza in fiecare zi cate 50 grame (1-2 lingurite), pe stomacul gol. Poate fi adaugat si la ceai cald, sub 40o , sau la prajituri.

Citeste si Cum se prepara catina cu miere. Ar putea fi cea mai buna reteta care exista

2. Sirop din fructe catina cu miere

Cum se prepara: Se folosesc 2 kg de fructe de catina, care se storc la storcatorul de rosii ori se trec prin sita, obtinandu-se astfel 1 litru de suc. Se adauga 1 kg de miere de albine. Se lasa amestecul 4 – 5 zile intr-un vas. Se amesteca de 4 – 5 ori pe zi, cu o lingura de lemn. La alegere, se poate adauga si putina tinctura de propolis.

Cum se consuma: Se administreaza zilnic cate 1 lingurita, pe stomacul gol. Poate fi adaugat si la ceai cald, sub 40o , sau la prajituri.

3. Catina cu branza si miere

Cum se prepara: La 100 grame branza proapata se adauga 125 ml suc din fructe de catina si 15 grame miere poliflora. Se amesteca. Se consuma in tratamentul bolilor digestive, hepatice, diabetice, renale si circulatorii, precum si la persoanele cu obezitate si celulita.

Bine de stiut: Catina este una dintre putinele surse vegetale de serotonina, supranumit „hormonul fericirii”. In urma unor cercetari, s-a constatat faptul ca nicaieri in lume catina nu contine atat de multe principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi si aminoacizi, precum cea existenta in tara noastra.
Mierea cu catina este si un excelent energizant. Consumata dimineata, are un efect mult mai revigorant decat cafeaua.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1458 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015375 (s)