News Flash:

Nu o sa-ti vina sa crezi ce poti face cu cateva capsuni si niste biscuiti simpli! Toate gospodinele trebuie sa stie asta!

20 Martie 2017
2404 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 sfert lingurita sare
2 pliculete esenta de vanilie
125 g zahar pudra
860 g smantana dulce
1 kg capsuni proaspete
580 g biscuiti de masa

Citeste si Tort Diplomat - Un deliciu cu piscoturi si capsuni

Mod de preparare:

In primul rand, puneti deoparte cateva dintre cele mai aspectuoase capsuni –  le veti folosi la final pentru decorat – si taiati-le in feliute subtiri. Cu ajutorul unui mixer, amestecati smantana dulce cu zaharul pudra, esenta de vanilie si praful de sare (ideal ar fi sa folositi un mixer care are si suport de bol), pana amestecul devine cremos si “teapan” – asta insemnand ca nu trebuie sa curga din bol, desigur. Taiati restul capsunelor in feliute subtiri.
Intr-o tava dreptunghiulara nu foarte inalta (noi va sugeram una cu dimensiunile de 9x13 cm), intindeti un strat subtire de crema, cat sa acopere uniform fundul. Urmeaza primul strat de biscuiti, apoi iar un strat subtire de crema si unul de capsune taiate (pe care nu trebuie sa le asezati una lipita de cealalta). Repetati de 3 ori aceste etape, pana aveti 4 straturi de biscuiti. Ultimul strat trebuie sa fieunul de crema, pe care il decorati cu capsunele taiate la inceput.
Dati la frigider pentru cel putin 4 ore sau pana cand se inmoaie biscuitii.
Puteti folosi si un platou in loc de tava, daca doriti sa fie mai aspectuos rezultatul final si orice fructe de padure in loc/pe langa capsune. Optional, puteti sa radeti niste ciocolata neagra pe deasupra, sau sa turnati sos de ciocolata sau caramel.

sursa: unica

capsuni proaspete tava
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1758 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012767 (s)

loading...