News Flash:

Nu mai arunca aceste parti de la fructe si legume. Au beneficii importante pentru sanatate

25 Martie 2019
896 Vizualizari | 0 Comentarii

Portiile de fructe si legume pe zi au beneficii importante pentru sanatate insa, daca vrei sa ai parte de toti nutrientii pe care ii contin acestea, ar trebui sa nu mai arunci cojile sau alte parti importante care nu-ti plac. Un antioxidant numit quercetina se gaseste chiar in coaja marului, oferind beneficii plaminilor si creierului.

Coaja de mar este mai bogata in fibre decit pulpa fructului. Cind trebuie sa consumam mai multe fructe si legume albe In urma unui studiu, o substanta din coaja portocalei sau a altor citrice poate avea efecte benefice asupra colesterolului, chiar mai puternice decit ale medicamentelor prescrise pentru asta.

Compusii din cojile citricelor, numiti flavonoizi polimetoxilati, mai pot avea actiune protectoare asupra inimii, tinind inflamatia si bolile cardiace la distanta. Cercetatorii spun ca este de-ajuns sa razi coaja de portocala peste felul de mincare preferat. Frunze de sfecla, dar si frunzele napului sint o sursa importanta de fibre, de calciu, fier si altele, plus vitamina A si K. Conform doctorulzilei.ro, coaja cartofului este o buna sursa de fibre. De asemenea, mai contine si vitamina B, C, fier, calciu si potasiu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fructe legume beneficii fructe beneficii legume
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013065 (s)