News Flash:

Nu le poti rezista! Cele mai bune gogosi cu ciocolata

10 Ianuarie 2017
7735 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

cca 500 g faina
1 ou +1 galbenus
200 ml lapte caldut
75 g unt topit
1 drojdie
1 lingura zahar
50 ml apa minerala calduta
3 pliculete zahar vanilat
2 lingurite coaja de lamaie
1 praf de sare
ulei pentru prajit
zahar pudra pentru decor
nutella pentru umplut gogosile

Mod de preparare:

Pregatim maiaua din drojdie: 1 lingura de zahar, 1 lingura faina si apa minerala calduta pe care o lasam la dospit 30 de minute.

Mixam oul+galbenusul impreuna cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul apoi adaugam coaja de lamaie.

Intr-un vas amestecam 400-450 g faina cu sare apoi facem o adancitura in mijloc si adaugam maiaua, amestecul de ou si laptele caldut si omogenizam bine. Adaugam cate putin din untul topit apoi tapetam o masa de lucru cu restul de faina si framantam bine aluatul pana devine elastic si nelipicios.

Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam la loc caldut cca 1 ora. Intindem o foaie de aluat de 0.5 cm grosime si taiem gogosile cu ajutorul unui pahar apoi le lasam la dospit inca 30 de minute.
Prajim gogosile in ulei incins la foc mic pe amandoua partile pana prind o culoare frumoasa. Le lasam la racit apoi le umplem cu crema de ciocolata si le pudram cu zahar.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gogosi nutella gogosi ciocolata aluat gogosi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1681 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017286 (s)