News Flash:

Nu ai mancat niciodata cozonac dintr-asta. E facut cu Fanta

21 Decembrie 2016
1377 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente (pentru 2 cozonaci):

1 kg  faina
28 gr drojdie uscata
500 ml Fanta
120 gr zahar
coaja rasa de lamaie
160 ml ulei
un praf sare
fructe confiate sau rahat (dupa gustul fiecaruia)

Mod de preparare:

Punem faina, sarea si drojdia intr-un vas. Adaugam apoi uleiul, fanta in care am dizolvat si zaharul si coaja de lamaie. Framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul apoi il rasturnam pe suprafata de lucru unsa cu ulei.
Impartim aluatul in patru bile pe care le aplatizam cu mana. Maruntim cu un cutit umplutura (rahat, fructe confiate) si le presaram pe toata suprafata aluatului
Le rulam pe fiecare in parte apoi le rasucim si le punem in tava tapetata cu hartie de copt dupa care lasam cozonacul jumatate de ora la dospit.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cozonac fanta cozonac rahat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1979 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024543 (s)