News Flash:

Nu ai ce face cu branza de vaci? Incearca acest desert delicios! Se numeste Prajitura Sandvis

4 Decembrie 2018
634 Vizualizari | 0 Comentarii

Iti prezentam astazi reteta pentru una dintre cele mai bune prajituri cu branza de vaci, cunoscuta si sub numele de Prajitura sendvis. Este usor de preparat si, la fel ca restul retetelor pe care vi le-am prezentat pana acum, este delicioasa.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4 oua
  • 150 g de unt
  • 1 pahar de zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de cacao pudra
  • 1 lingurita de amidon alimentar
  • jumatate de pahar de stafide (puteti folosi si alte fructe uscate, nuci sau coaja rasa de lamaie)
  • un pahar si jumatate de faina alba de calitate superioara

Cum se prepara?

Intai de toate, se prepara aluatul:

  1. se cerne faina si se amesteca cu praful de copt
  2. se topeste untul (100 g) si se lasa sa se raceasca putin; peste unt se adauga o treime de pahar de zahar, o fiola de esenta de vanilie si se amesteca bine toate ingredientele
  3. adaugati si o lingura rasa de cacao si amestecati bine pentru a impiedica formarea de cocoloase
  4. tot in aceasta compozitie se bate un singur ou si se amesteca in continuare
  5. adaugati faina si formati un aluat care sa nu se lipeasca de maini
  6. se ia o treime de aluat si se pune la congelator; restul aluatului il vom intinde in tava
  7. se unge o tava de 20 x 20 cm sau de 18 x 25 cm cu unt
  8. se intinde aluatul uniform, cu mainile, intrucat aluatul este mai moale si este mai usor in acest fel

Cum preparam amestecul de branza?

  1. se pun la topit 25-40 g de unt
  2. separati albusurile de galbenusuri din restul de 3 oua
  3. puneti albusurile la frigider
  4. amestecati bine branza folosind o lingura, astfel incat sa nu aveti boturi
  5. adaugati restul de zahar si esenta de vanilie peste branza si amestecati bine
  6. amestecati galbenusurile folosind o lingura
  7. peste amestecul de branza, adaugati untul topit si apoi galbenusurile si amestecati in continuare
  8. se spala stafidele sau fructele uscate pe care doriti sa le folositi si se adauga peste branza; tot acum se adauga si lingurita de amidon alimentar
  9. scoateti albusurile de la frigider; se bat bine pana se obtine o spuma si se adauga in compozitia de branza. La final, se toarna amestecul de branza peste aluatul intins anterior in tava; nivelati bine aluatul de la congelator se rade pe deasupra compozitiei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura sandvis prajitura branza prajitura sarbatori
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1720 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018743 (s)