News Flash:

Niste delicioase trufe de ciocolata neagra

10 Februarie 2012
1455 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Trufe de ciocolata neagra
Ingrediente:

180 ml smantana dulce, pentru frisca
225 g ciocolata neagra,75% cacao
30 g de unt
2 linguri de rom

Pentru acoperit trufele:


2 linguri fulgi de nuca de cocos
2 linguri de cacao

Mod de preparare:

Rupem ciocolata bucatele si o asezam intr-un vas. Untul si cu smantana, amestecate intr-un vas se pun la foc mic si se aduc la fierbere. Cand vedem primele bule ce anunta fierberea, luam de pe foc vasul si turnam continutul peste ciocolata, lasind asa 5 minute. Apoi amestecam bine, adaugam romul, omogenizam si depozitam peste noapte in frigider ca sa se intareasca intreaga compozitie. Daca ne grabim putem folosi si congelatorul, compozitia e intarita in cca 3 ore.
A doua zi luam cu lingurita din compozitie si tavalim prin nuca de cocos, formand mici bilute intre palme, cu un diametru aproximativ de 2-2,5 cm, pe care tavalim apoi prin cacao.am apelat la o prima acoperire cu nuca de cocos pentru a mai "scapa" de consistenta extrem de lipicioasa a masei de ciocolata si o prelucrare mai usoara, cocosul rezervind trufelor o discreta aroma si textura,ambele placute. trufele astfel obtinute le depozitam in hirtiutele sustinatoare si ulterior in cutii de carton, ele rezistind citeva saptamini in frigider si luni de zile in congelator.
Trufe de ciocolata neagra pregatite de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata neagra unt rom cacao
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1844 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030445 (s)