News Flash:

Nici nu zici ca nu are carne - Gustul e foarte bun si te saturi repede - Lasagna de post

3 Martie 2017
7780 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

foi de lasagna
3 linguri pesmet

Pentru sosul bechamel:
1 lingura faina
2 linguri margarina
300 ml lapte de soia/migdale
sare
piper
nucsoara

Pentru umplutura:
200 g cuburi soia
1 morcov mediu
1 ceapa
1 tija de telina
700 g sos de rosii (conserva)
200 ml apa
1/2 lingurita pudra de usturoi
un varf cutit bicarbonat de sodiu
1 lingurita rozmarin
1 lingurita busuioc
1 lingura ulei
sare
piper
 
Mod de preparare:

Hidrateaza bucatile de soia in apa fiarta pentru 5 minute, apoi scurge-le.
Taie ceapa, morcovul si telina cubulete. Caleste-le intr-o lingura de ulei incins, adauga sosul de rosii dupa ce legumele devin translucide si lasa sosul sa fiarba acoperit pentru cca 10 min, la foc mic. Adauga soia scursa de apa, urmata de usturoiul granulat, sarea, piperul si condimentele, apoi mai lasa pe foc alte 7-10 minute fara capac, pentru a scadea.
Topeste margarina intr-o alta cratita, adauga faina si amesteca energic pana la omogenizare. Adauga laptele vegetal treptat, apoi continua sa amesteci la foc mediu pana ce sosul se ingroasa. La final, adauga sarea, piperul si nucsoara.
Intr-o tava termorezistenta alterneaza sosul rosu cu foile de lasagna, incepand cu sosul rosu. Deasupra, pe foile de lasagna, asaza sosul bechamel iar peste acesta presara pesmetul. Coace lasagna de post pentru 40 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lasagna post retete lasagna lasagna legume
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1737 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013679 (s)