News Flash:

Nici nu-ti vine sa crezi ca e de post - Varza umpluta cu legume, la cuptor

31 Martie 2017
6543 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg varza
3 cepe mai mici
2-3 rosii potrivite
1 vanata
2-3 morcovi
1 buc. ardei gras
1 dovlecel
1 pahar suc de rosii
4-5 linguri ulei vegetal
sare
piper
alte condimente preferate

Mod de preparare:

1. Rupe frunzele de deasupra si scobeste cotorul.
2. Pune apa cu putina sare la fiert.

Citeste si Uite asa se fac sarmalele moldovenesti

3. In momentul in care da in clocot, cufunda usor varza. Las-o in apa pana in momentul in care frunzele incep sa se desprinda usor.
4. Opareste rosii si decojeste-le, apoi taie-le in cuburi.
5. Spala morcovii si da-i pe razatoare.
6. Toaca marunt cepele.
7. Spala vanata si dovlecelul si taie-le si pe acestea in cuburi.
8. Prajeste in ulei incins dovlecelul si vanata.
9. Adauga morcovul si ceapa. Amesteca bine cu o lingura.
10. Taie marunt ardeiul gras si adauga-l si pe el in tigaie.
11. Incorporeaza rosiile, potriveste de sare si piper si lasa sa se prajeasca totul la foc inabusit, circa 5-10 minute.
12. Desprinde foile de varza si pune-le intr-o farfurie.

Citeste si despre Cea mai simpla reteta de varza calita, cu carnati afumati

13. Tapeteaza cu doua straturi de folie de aluminiu un bol mai adanc.
14. Aranjeaza frunzele mai mari in el, apoi pune 1-2 linguri de umplutura.
15. Acopera cu frunze mai mici, pune iarasi umplutura si tot asa pana la final. Deci cam ca la o lasagna. Ultimul strat trebuie sa fie cu umplutura.
16. Umple frunzele lasate pe margini tot cu legume.
17. Strange folia bine, apasa usor pe ea varza, ca sa o modelezi sub forma de minge.
18. Unge cu ulei o tava de copt.
19. Indeparteaza folia, pune varza in tava si bag-o in cuptorul incins la 200-220 grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.

Sos:
20. Incinge o lingura de ulei, adauga sucul de rosii in tigaie, apoi condimentele. Lasa sa fiarba cateva minute, cat sa obtii un amestec omogen.
21. Scoate varza, unge-o cu acest sos, apoi bag-o inapoi si mai tine-o in cuptor vreo jumatate de ora.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

varza cuptor varza umpluta retete post
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1792 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016461 (s)