News Flash:

Nici nu-ti vine s-o imparti: E atat de buna, incat iti vine sa mananci toata tava

5 Decembrie 2018
1287 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente pentru blat:

  • 325 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte

Pentru umplutura:

  • 600 g branza de vaci, scursa bine
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura extract de vanilie
  • esenta de rom, dupa gust
  • 50 g stafide
  • coaja rasa de la 1 lamaie

Pentru servit:

  • zahar pudra / zahar praf vanilat, dupa preferinta

Mod de preparare:

Blat: Cerneti impreuna faina cu praful de copt si cacao. Lasati in asteptare. Separat, bateti albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugati pe rand zaharul si continuati sa mixati pana la consistenta de spuma tare si lucioasa. Adaugati, intai galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire, mixand continuu. Puneti alternand 2-3 linguri din amestecul cu faina, apoi o parte din lapte si bateti in continuare pana la incorporarea intregii cantitati de faina si lapte. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25x35cm).

Umplutura: Amestecati prin mixare branza de vaci cu zaharul, ouale si aromele. Inglobati stafidele si coaja rasa de lamaie. Puneti in tava, din loc in loc, cate 1 lingura din umplutura. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea). Scoateti pe un gratar si lasati sa se racesca in tava.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura branza retete prajitura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1799 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020209 (s)