News Flash:

New York Cheesecake

12 Ianuarie 2012
2026 Vizualizari | 0 Comentarii
New York Cheesecake
Ingrediente:

300 g biscuiti digestivi
400 g crema de branza
125 g unt
400 ml smantana grasa
2 oua
150 g zahar pudra
2 lingurite esenta de vanilie
gem pentru topping

Mod de preparare:

Pentru primul strat, zdrobeste biscuitii si topeste untul la bain-marie sau la foc mic. Amesteca untul topit cu biscuitii si asaza compozitia pe fundul unei tavi unse in prealabil cu unt sau ulei, apasand cu degetele ca stratul sa fie nivelat bine. Pune tava deoparte, cel mai bine in congelator.

La al doilea strat, amesteca cele 400 grame de branza cu 100 grame zahar, o lingurita de esenta de vanilie sau semintele de la o pastaie si cele doua oua pana cand compozitia devine omogena. Toarna compozitia peste stratul de biscuiti si pune tava intr-un cuptor preincalzit la foc mediu (200 C) pentru 20 minute. Verifica din cand in cand compozitia si scoate-o cand s-a inchegat, avand grija sa nu rumeneasca. Las-o la rece pana prepari al treilea strat.

Amesteca smantana cu 50 grame zahar si o lingurita esenta de vanilie pana se omogenizeaza. Toarna mixtura peste stratul de branza si mai pune la cuptor tava pentru 10 minute. Scoate cheesecake-ul din cuptor, lasa-l sa se raceasca si apoi pune-l la frigider peste noapte, acoperind tava cu o folie de plastic. Astfel, branza din cheesecake nu va prelua mirosuri de la celelalte alimente din frigider.

A doua zi cand a fost gata, l-am servit cu gem de zmeura inmultit cu putina apa. Pentru un gust mai proaspat, adauga coaja de lamaie sau lime rasa in stratul de smantana. Pentru un prim cheesecake, a iesit destul de bun. Ca topping, am mai incercat si niste fructe de padure inghetate perpelite intr-o tigaie cu zahar si suc de lamaie. Daca nu poti aplica topping-ul pe fiecare felie inainte de servire, amesteca gemul cald inmultit cu apa cu gelatina, toarna peste cheesecake si lasa totul la frigider 2-3 ore pentru a se inchega.

Recomandare:
- Branza de vaci nu prea se foloseste, in principal pentru ca nu are o textura fina, iar produsul final va semana cu o pasca.

sursa: New York Cheesecake


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bain-marie tava congelator cuptor cheesecake lime topping gelatina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019472 (s)