News Flash:

Negresa tiramisu

20 Aprilie 2017
1495 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua
250 g unt 65% grasime
250 g zahar
260 g faina alba
70 g pudra de cacao
1 lingurita praf de copt
60 ml ulei
2 plicuri zahar vanilat
250 ml cafea tare
2 lingurite esenta de rom
200 g piscoturi

Pentru crema:
250 g branza de vaci 26% grasime
250 g mascarpone
50g  zahar tos
4 albusuri
2 plicuri zahar vanilat
 
Mod de preparare:

Preparam o cafea tare si o lasam sa se raceasca. Intr-un bol cernem faina si o amestecam cu praful de copt si pudra de cacao. Untul il topim.
Mixam ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste apoi adaugam untul topit, uleiul si amestecul de faina, cacao si praf de copt.
Turnam amestecul (nu tot, lasam o cana deoparte) intr-o tava cu dimensiunea 20x30 tapetata cu hartie de copt, apoi asezam piscoturile unul langa altul (le apasam putin in aluat) si le insiropam cu toata cafeaua (250 ml).

Citeste si Tort de biscuiti - Copiii nu se mai satura! Reteta FARA coacere, foarte simpla - Cat de repede se prepara

Mixam cele 4 albusuri cu zaharul si zaharul vaniliat. Branza de vaci o amestecam usor cu mascarpone pana se omogenizeaza. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam. Turnam crema de branza peste piscoturi.
Punem sub forma de siruri celalalt aluat (cu cacao) apoi facem forme cu cutitul sau furculita si coacem prajitura la 170 grade Celsius, timp de 40 min.
Lasam sa se raceasca in cuptor apoi o taiem felii.
Este o prajitura consistenta asa ca sper sa va ramana si pe a doua zi cand e la fel de frageda.

sursa: hai sa gatim

negresa tiramisu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017105 (s)

loading...